Newsflash
Internaționale

OMS: COVID se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, unde n-a început vaccinarea

de L. Budin - mai 17 2022
OMS: COVID se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, unde n-a început vaccinarea

Potrivit experţilor, ţara nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacitatea de a-şi testa masiv populaţia, sistemul de sănătate fiind unul dintre cele mai slabe din lume.

COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, unde programele de vaccinare nu au început încă, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Reuters și Agerpres.

covid-coreea1

În condiţiile în care ţara nu a iniţiat încă vaccinarea împotriva COVID-19, există riscul ca virusul să se răspândească rapid în rândul maselor, cu excepţia cazului în care nu este îngrădit cu măsuri imediate şi adecvate”, a declarat Poonam Khetrapal Singh, directorul regional al OMS pentru Asia de Sud-Est.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dispus mobilizarea armatei pentru a rezolva problemele rezervelor de medicamente în capitala Phenian, în timp ce noi decese cauzate de „febră” au fost înregistrate în Coreea de Nord, la patru zile de la anunţul oficial privind primul caz de COVID-19 în această ţară, a transmisă duminică agenţia oficială de presă KCNA.

Pandemia, care, potrivit lui Kim Jong Un, provoacă „mari bulversări”, loveşte o ţară al cărei sistem de sănătate este unul dintre cele mai proaste din lume.

Conform agenţiei oficiale de presă, bilanţul total este de 1.213.550 de cazuri de febră şi cel puţin 564.860 de persoane sub tratament.

Marți, 17 mai, Coreea de Nord a anunţat că a înregistrat şase noi decese din cauza „febrei”, ceea ce ridică bilanţul la 56 de decese, relatează AFP și Agerpres.

Anul trecut, sistemul de sănătate nord-coreean a fost clasat pe locul 193 din 195 de ţări, într-un studiu realizat de Universitatea americană Johns Hopkins. Spitalele din ţară sunt prost echipate, cu puţine unităţi de terapie intensivă. Potrivit experţilor, ţara nu dispune de niciun tratament împotriva COVID-19 şi nu are capacitatea de a-şi testa masiv populaţia.

Coreea de Nord anunţă primul caz de COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe