Newsflash
Internaționale

OMS: casirivimab şi imdevimab pentru pacienții COVID din grupa de risc

de L. Budin - sept. 24 2021
OMS: casirivimab şi imdevimab pentru pacienții COVID din grupa de risc

O combinaţie de medicamente poate fi administrată preventiv pacienților infectați, care prezintă risc crescut de a dezvolta forme severe de COVID-19, recomandă Organizația Mondială a Sănătății.

OMS a făcut referire la studii conform cărora o combinaţie de casirivimab şi imdevimab – medicamente produse de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche – e eficientă în cazul pacienţilor cu risc crescut de spitalizare și care nu au dezvoltat anticorpi împotriva COVID-19, informează agenția dpa, preluată de Agerpres.

medicamente-oms

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății recomandă administrarea celor două medicamente pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, cu afecţiuni preexistente, care riscă să dezvolte o formă severă de COVID-19 şi să aibă nevoie de tratament în unităţile de terapie intensivă.

Recomandarea OMS a fost publicată în British Medical Journal.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe