Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: casirivimab şi imdevimab pentru pacienții COVID din grupa de risc

Viața Medicală
L. Budin vineri, 24 septembrie 2021, ora 15:16

O combinaţie de medicamente poate fi administrată preventiv pacienților infectați, care prezintă risc crescut de a dezvolta forme severe de COVID-19, recomandă Organizația Mondială a Sănătății.

OMS a făcut referire la studii conform cărora o combinaţie de casirivimab şi imdevimab – medicamente produse de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche – e eficientă în cazul pacienţilor cu risc crescut de spitalizare și care nu au dezvoltat anticorpi împotriva COVID-19, informează agenția dpa, preluată de Agerpres.

medicamente-oms

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății recomandă administrarea celor două medicamente pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, cu afecţiuni preexistente, care riscă să dezvolte o formă severă de COVID-19 şi să aibă nevoie de tratament în unităţile de terapie intensivă.

Recomandarea OMS a fost publicată în British Medical Journal.

Etichete: recomandare oms pacienti covid din grupa de risc combinatie de medicamente forme grave covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC