Newsflash
Internaționale

OMS: aproape o jumătate de milion de vieți salvate, datorită vaccinării anti COVID

de Florentina Ionescu - nov. 30 2021
OMS: aproape o jumătate de milion de vieți salvate, datorită vaccinării anti COVID

Biroul Regional al OMS pe Europa a subliniat recent că aproape 500.000 de vieți au fost salvate de vaccinarea împotriva COVID-19 în mai puțin de un an.

Un studiu nou realizat de Biroul Regional al OMS pe Europa și de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), publicat recent în „Eurosurveillance”, estimează că 470.000 de vieți au fost salvate în rândul persoanelor de 60 de ani și peste de la începutul campaniei de vaccinare în 33 de țări din regiunea europeană a OMS. 

vaccin-valneva

Această estimare, însă, nu include viețile salvate prin vaccinarea persoanelor sub 60 de ani și nici viețile salvate prin efectul indirect al vaccinării, datorită unei reduceri în ce privește transmiterea virusului SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat de pe site-ul OMS. 

„COVID-19 a pretins un bilanț devastator al deceselor în regiunea noastră, dar noi putem acum să spunem, în mod categoric, că fără vaccinurile pentru COVID-19, ca instrument de a ține sub control această pandemie, mult mai mulți oameni ar fi murit”, a declarat dr. Hans Henri P. Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa. 

Acesta a mai subliniat că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt o minune a științei moderne și că ceea ce arată această cercetare este faptul că vaccinurile fac ceea ce au promis, și anume să salveze vieți, „oferind o protecție foarte ridicată împotriva formei severe de boală și împotriva deceselor”.

„Dar vaccinurile trebuie să fie acompaniate de o paletă largă de măsuri preventive pentru a menține nivelul transmiterii cât mai scăzut și pentru a menține societatea deschisă”, a mai declarat dr. Hans Henri P. Kluge.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe