Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS accelerează cercetările referitoare la noul coronavirus

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 7 februarie 2020, ora 12:43

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) convoacă un forum la nivel global în ceea ce privește cercetarea și inovația, pentru a-i mobiliza pe experți să ia atitudine față de noul coronavirus 2019-nCoV.

Potrivit directorului general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, folosirea științei este esențială pentru a ține sub control această epidemie. Există întrebări la care oamenii de știință trebuie să găsească un răspuns, spune el, și instrumente care trebuie dezvoltate cât mai rapid. 

cercetare coronavirus

Forumul, care va avea loc în perioada 11-12 februarie la Geneva, este orgaizat în colaborare cu Global Research Collaboration for Infectious Disease Preparedness. Evenimentul acesta va reuni oameni de știință de top, precum și agenții din domeniul sănătății publice, ministerele sănătății și alte instituții care urmăresc dezvoltarea vaccinurilor, a unor metode terapeutice și a unor instrumente de diagnostic și a altor inovații în privința noului coronavirus.

Reprezentanții OMS se așteaptă ca întâlnirea experților și oficialilor să producă o agendă globală de cercetare pentru noul coronavirus, să seteze prioritățile și regulamentele care pot ghida ulterior experții în alegerea proiectelor viitoare.

„Înțelegerea bolii, rezervoarelor sale, modului de transmitere și a severității clinice și apoi dezvoltarea unor contra-măsuri eficiente este esențială pentru controlul epidemiei, pentru a reduce numărul de decese și pentru a micșora impactul economic”, a declarat dr. Soumya Swaminathan, chief scientist din cadrul OMS.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 

Sursa foto: Unsplash

Etichete: decese coronavirus cazuri coronavirus infectii coronavirus noul coronavirus coronavirus din China coronavirus laborator cercetare OMS

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.