Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Olanda: Dezinfectanții din spațiile publice nu se ridică la standarde

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 25 iunie 2020, ora 14:35

Potrivit unui raport al autorităților din domeniul sănătății publice, dezinfectanții pentru mâini plasați în spațiile publice nu conțin suficient alcool pe cât ar trebui.

Un raport recent arată că dezinfectanții pentru mâini oferiți în magazine, școli, grădinițe și în alte spații publice nu sunt toți la fel de eficienți în ceea ce privește scăderea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

dezinfectanti olanda fara alcool suficient

Potrivit RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, o instituție care înseamnă Institutul Național pentru Sănătate și Mediu, „National Institute for Health and Environment”), echivalentul INSP de la noi din țară, gelurile dezinfectante trebuie să conțină cel puțin 70% alcool pentru a ucide coronavirusul.

Dar o proporție semnificativă a gelurilor dezinfectante pentru mâini oferite în unele spații publice din Olanda nu respectă această cerință, scrie nltimes.nl, după ce un laborator de specialitate, NedLab a testat dezinfectanții din spațiile publice.

Dintre cele 21 de produse dezinfectante pentru mâini care au fost testate, sursa citată arată că cinci nu conțineau suficient alcool pentru a fi eficiente împotriva noului coronavirus. De exemplu, un dezinfectant pentru mâini oferit la o instituție din Noord-Brabant conținea doar apă.

O grădiniță din Breda oferea geluri dezinfectante cu doar 3% alcool, mai scrie sursa citată. Cercetătorii au descoperit că lipseau gelurile dezinfectante pentru mâini din alte locuri publice, cum ar fi un centru de optică medicală și o distilerie.

Potrivit autorităților olandeze din domeniul sănătății publice, igiena corespunzătoare a mâinilor este extrem de importantă în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus. Însă potrivit unui medic care cercetează în prezent prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, dezinfectanții pentru mâini din toate spațiile publice din această țară ar putea avea efectul opus.

„Acele dispensere din spațiile publice sunt mai degrabă o sursă de contaminare decât un aliat. Există atât de mulți oameni care nu își dezinfectează mâinile potrivit regulilor în vigoare”, a declarat Mieke Waltmans, de la Erasmus University Medical Center.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: dezinfectare dezinfectante dezinfectanți proceduri de dezinfectie dezinfectanti dezinfectie COVID-19 gel antibacterian geluri igienizante SARSC-CoV-2 infectii cu SARS-CoV-2 infecția cu SARS-CoV-2 virusul SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.