Newsflash
Internaționale

O universitate din SUA a obținut în instanță dreptul de a-și vaccina studenții

de L. Budin - iul. 20 2021
O universitate din SUA a obținut în instanță dreptul de a-și vaccina studenții

Un judecător federal a validat decizia Universității din Indiana de a impune vaccinul anti-COVID-19 studenţilor şi personalului. Decizia poate fi contestată, inclusiv la Curtea Supremă.

Sesizat în regim de urgenţă de opt studenţi, un magistrat al tribunalui din South Bend, Indiana, a refuzat să suspende noile reguli sanitare impuse de Universitatea din Indiana, relatează AFP, preluată de Agerpres.

decizie-tribunal

Regulile, impuse în vederea reluării cursurilor, prevăd vaccinarea obligatorie pentru cei 90.000 de studenţi şi 40.000 de angajaţi, dar au în vedere și scutiri din motive religioase sau medicale.

Constituţia le permite studenţilor „să refuze tratamente medicale pe principiul dreptului de a dispune de propriul corp”, și-a justificat decizia judecătorul Damon Leichty. Dar, de asemenea, permite „impunerea unui proces rezonabil de vaccinare, în interesul legitim al sănătăţii publice”, a adăugat el. „Aşa a făcut universitatea”, a conchis judecătorul.

Dintre cei opt reclamanţi, şase au deja o scutire din motive religioase, dar nu doresc să poarte mască sau să respecte distanţarea fizică, a indicat judecătorul.

Campania de vaccinare din Statele Unite, care a înregistrat progrese mari împotriva pandemiei, a încetinit în ultimele săptămâni.Aproximativ 68% din adulţi au primit cel puţin o primă doză de vaccin, dar există mari disparităţi la nivel național.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe