Newsflash
Internaționale

O treime dintre europeni sunt sceptici privind vaccinarea

de L. Budin - mai 4 2021
O treime dintre europeni sunt sceptici privind vaccinarea

Un sondaj realizat în UE arată că 33% din cetățenii săi nu se grăbesc să se vaccineze curând, nici măcar în cursul acestui an. Riscul este să nu se obțină imunitatea colectivă, vizată de autoritățile europene.

La sondaj au participat 27.000 de cetăţeni din statele membre UE, în lunile februarie şi martie, arată Martin Selmayr, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în Austria. Rezultatele indică faptul că mult-dorita imunizare colectivă e în pericol, mai ales că ritmul vaccinării în statele membre e lent, spune Selmayr, citat de dpa și preluat de Agerpres.

vaccin-ue

Reprezentantul UE a făcut apel la înţelegere, în cazul în care certificatul verde, privind libera circulație la nivel european, nu va funcţiona de la început conform planificării. Este important ca statele UE să se pună mai întâi de acord în privința a două aspecte-cheie.

Mai întâi, trebuie tranșată disputa privind noțiunea de persoană vaccinată – dacă o persoană e considerată protejată la trei săptămâni după prima doză sau numai după a străbătut ciclul complet de imunizare. Apoi, ţările trebuie să decidă dacă numai vaccinurile aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar trebui să fie valabile, sau dacă deţinătorii de certificate ar putea fi, de asemenea, persoane care au primit vaccinuri chinezeşti şi ruseşti.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe