Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

O treime dintre europeni sunt sceptici privind vaccinarea

Viața Medicală
L. Budin marţi, 4 mai 2021, ora 13:36

Un sondaj realizat în UE arată că 33% din cetățenii săi nu se grăbesc să se vaccineze curând, nici măcar în cursul acestui an. Riscul este să nu se obțină imunitatea colectivă, vizată de autoritățile europene.

La sondaj au participat 27.000 de cetăţeni din statele membre UE, în lunile februarie şi martie, arată Martin Selmayr, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în Austria. Rezultatele indică faptul că mult-dorita imunizare colectivă e în pericol, mai ales că ritmul vaccinării în statele membre e lent, spune Selmayr, citat de dpa și preluat de Agerpres.

vaccin-ue

Reprezentantul UE a făcut apel la înţelegere, în cazul în care certificatul verde, privind libera circulație la nivel european, nu va funcţiona de la început conform planificării. Este important ca statele UE să se pună mai întâi de acord în privința a două aspecte-cheie.

Mai întâi, trebuie tranșată disputa privind noțiunea de persoană vaccinată – dacă o persoană e considerată protejată la trei săptămâni după prima doză sau numai după a străbătut ciclul complet de imunizare. Apoi, ţările trebuie să decidă dacă numai vaccinurile aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar trebui să fie valabile, sau dacă deţinătorii de certificate ar putea fi, de asemenea, persoane care au primit vaccinuri chinezeşti şi ruseşti.

Etichete: sondaj vaccinare ue europeni sceptici imunizare intarziata

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.