Newsflash
Internaționale

O nouă terapie a durerii

de Dr. Diana Andronache - ian. 21 2022
O nouă terapie a durerii

Potrivit unui nou studiu, toxina responsabilă de apariţia antraxului poate avea și efecte benefice în ameliorarea durerii.

Testele efectuate pe animale arată că anumite proteine din Bacillus anthracis acţionează prin modificarea semnalului transmis la nivelul neuronilor sensibili la stimuli dureroși. Semnele vitale ale animalelor, cum ar fi ritmul cardiac, temperatura corpului și coordonarea motorie, nu au fost afectate, ceea ce sugerează că această tehnică a fost selectivă, prin efectul asupra anumitor fibre nervoase, fără a avea efecte sistemice.

De asemenea, s-a observat că a fost atenuată și durerea asociată unui proces inflamator, infecţios sau unui traumatism. Aceste date ar putea fi utile în dezvoltarea unor noi medicamente pentru tratarea durerii.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2021/12/211220120629.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe