Newsflash
Internaționale

O nouă subvariantă a Omicron, descoperită în Shanghai

de Dorina Novac - iul. 11 2022
O nouă subvariantă a Omicron, descoperită în Shanghai

În orașul Shanghai a fost descoperit un caz de COVID-19 în care este implicată o nouă subvariantă Omicron, denumită BA.5.2.1.

Anunțul a fost făcut de către un oficial chinez care a atras atenția asupra complicațiilor cu care se confruntă China pentru a ține pasul cu noile mutații în contextul politicii „zero-COVID” a țării, scrie Reuters.

omicron

Este vorba de un caz identificat în districtul financiar Pudong, la 8 iulie, asociat unei persoane sosite din străinătate, a precizat Zhao Dandan, director adjunct al comisiei de sănătate din Shanghai.

Citește și: Omicron BA.5 dă simptome de durată și mai intense

Situat în estul Chinei, Shanghai a ieșit, la începutul lunii iunie, dintr-un lockdown care a durat aproximativ două luni, dar a continuat să impună restricții dure, carantinând clădiri și complexe imediat după ce apar noi potențiale lanțuri de transmisie.

„Orașul nostru a continuat, recent, să raporteze mai multe cazuri pozitive de COVID-19 transmise la nivel local, iar riscul de răspândire a epidemiei în societate rămâne foarte ridicat”, a subliniat Zhao Dandan.

Acesta a mai menționat că locuitorii din mai multe cartiere importante din Shanghai vor fi supuși la două runde de testare pentru COVID, în perioada 12-14 iulie, în încercarea de a ține sub control potențialele noi focare.

Varianta Omicron BA.5, care se află la baza unui nou val de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în alte ţări, a fost descoperită pentru prima dată în China la 13 mai, la un pacient de sex masculin în vârstă de 37 de ani care zburase la Shanghai din Uganda, potrivit Centrului chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

S-a demonstrat că varianta BA.5 are o rată accelerată de transmitere și o capacitate îmbunătățită de evadare imunitară, a declarat, în cadrul aceluiaşi briefing, Yuan Zhengan, membru al grupului consultativ de experți pentru prevenirea COVID-19 în Shangai.

Acesta a adăugat că vaccinarea este în continuare eficientă pentru prevenirea cazurilor grave de îmbolnăvire sau de deces ca urmare a infectării cu varianta BA.5.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe