Newsflash
Internaționale

O nouă inculpare pentru anestezistul francez acuzat că și-a otrăvit pacienții

de L. Budin - mar. 31 2023
O nouă inculpare pentru anestezistul francez acuzat că și-a otrăvit pacienții

Un medic anestezist francez, suspectat că ar fi otrăvit 30 de pacienţi, provocând moartea a 12 dintre ei, a fost din nou inculpat.

Între 2008 şi 2017, doctorul Frederic Pechier ar fi modificat conţinutul pungilor de perfuzie ale pacienţilor din două clinici private din Besançon (estul Franţei) pentru a le provoca un stop cardiac şi a-şi demonstra apoi abilităţile de resuscitare, dar şi pentru a-şi discredita colegii cu care era în conflict, relatează AFP și Agerpres.

perfuzie-medic-spital

Ancheta judiciară a fost deschisă în 2017, când unul dintre colegii medicului a tras un semnal de alarmă după trei stopuri cardiace inexplicabile ale pacienţilor în plină operaţie.

Frederic Pechier, în vârstă de 51 de ani, a fost miercuri pus sub acuzare pentru a treizecea otrăvire, la sfârşitul unei audieri cu judecătorul responsabil cu acest dosar, a declarat procurorul Republicii din Besançon, Etienne Coats.

Ancheta ar putea fi în curând închisă, chiar dacă suspectul urmăreşte să recuze judecătorul căruia îi contestă metodele de instrumentare a acestui dosar. Apărarea s-a plâns că nu a primit înainte de aceste noi interogatorii un pre-raport de expertiză, care a servit ca bază a audierii.

Medicul anestezist, aflat în prezent în libertate sub control judiciar, a făcut recurs împotriva deciziei recente a judecătorului de a-i interzicere să profeseze medicina.

Computer tomograf bazat pe tehnologia photon-counting, la Târgu Mureș

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe