Newsflash
Internaționale

O femeie s-ar fi vindecat de HIV fără să ia tratament

de Dorina Novac - aug. 31 2020
O femeie s-ar fi vindecat de HIV fără să ia tratament

O femeie s-ar fi vindecat de HIV, deși nu a urmat niciun tratament și nu a primit un transplant de măduvă osoasă.

Oamenii de știință cred că o femeie din Statele Unite ale Americii poate fi considerată prima persoană din lume a cărei imunitate a făcut față infecției cu HIV fără niciun tratament și fără transplant de măduvă osoasă.

vindecat de hiv
Sursă imagine: ria.ru

 

Specialiștii spun că virusul încă se află în organismul ei, însă nu se poate reproduce și nu poate infecta noi celule. Astfel, medicii consideră că femeia este vindecată pentru totdeauna.

Potrivit RIANovosti, în prezent experții nu dispun de suficiente informații pentru a declara acest caz unic. Totuși, medicii intenționează să continue să cerceteze acest caz.

„Acest grup unic de indivizi mi-a oferit un fel de dovadă a conceptului că este posibil ca răspunsul imun al gazdei să realizeze ceea ce este cu adevărat din punct de vedere clinic, un remediu”, a declarat dr. Steve Deeks, autor de studiu și cercetător SIDA la Universitatea din California.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe