Newsflash
Internaționale

O companie din SUA vinde înălbitor ca „leac miraculos” împotriva SARS-CoV-2

de Dorina Novac - apr. 15 2021
O companie din SUA vinde înălbitor ca „leac miraculos” împotriva SARS-CoV-2

Vânzătorii de înălbitor industrial îi îndeamnă pe americani să bea lichidul ca „leac miraculos” pentru cancer, HIV/SIDA, precum și alte boli, inclusiv ca tratament pentru noile variante ale SARS-CoV-2.

Dioxidul de clor, un agent de albire toxic, utilizat în procesele industriale, inclusiv fabricarea textilelor și albirea celulozei și hârtiei, a fost produs într-un laborator improvizat din Miami, Florida, și vândut ca „tratament miraculos”, scrie The Guardian.

inalbitor
Sursă imagine: theguardian.com

Compania din Miami profită de fricile legate de noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, care se răspândește în SUA. Reprezentanții companiei folosesc acest pretext pentru a crește vânzările de înălbitor.

Totodată, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA avertizează că înălbitorul industrial, numit și „soluție minerală miraculoasă” sau MMS, este toxic și poate pune viața în pericol.

Pe prima pagină a site-ului companiei este o fotografie cu produsul (dioxid de clor), prezentat ca tratament „antiviral”.

Imaginea este însoțită de cuvintele:

„B117 ... nouă variantă a coronavirusului, cel mai contagios și periculos din Statele Unite. Salvarea este dioxidul de clor și marele său potențial curativ împotriva agenților patogeni”.

În august anul trecut, Mark Grenon și cei patru fii ai săi, care se numărau printre cei mai proeminenți vânzători de „înălbitor miraculos” din SUA, a fost arestat.

În prezent, FDA se confruntă cu noi dealeri de MMS. Compania din Miami este condusă de o persoană de origine cubaneză, care locuiește pe plaja Hallandale, la nord de Miami.

Ricardo Garcia se descrie pe sine ca un „om de știință în cercetare și dezvoltare” care a făcut studiile la Universitatea din Havana, deși se identifică și ca agent imobiliar. Majoritatea clienților săi din SUA sunt latino-americani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe