Newsflash
Internaționale

Numărul cazurilor de COVID-19 în Europa continuă să crească – Țările cu „recorduri” noi

de Florentina Ionescu - oct. 13 2020
Numărul cazurilor de COVID-19 în Europa continuă să crească – Țările cu „recorduri” noi

O analiză realizată de jurnaliștii de la Sky News arată că în multe state ale Europei, numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus a început să crească.

Un astfel de exemplu este Germania, care a fost lăudată pentru modul în care a gestionat criza generată de COVID-19 în primăvară, dar acum acest stat înregistrează o creștere a numărului de infectări.

Analiza arată că Franța și Olanda au raportat cifre record în ceea ce privește numărul zilnic al cazurilor de COVID-19, Spania a declarat stare de urgență în capitală, iar Germania își îndreaptă atenția îndeosebi în orașele cu potențial de focar COVID-19.

brescia-tari europa record cazuri zilnice covid-19

Jurnaliștii amintesc așadar că ratele de infectare au început să crească în Europa, pe măsură ce al doilea val al pandemiei de COVID-19 „mătură” continentul.

Germania

Cancelarul german Angela Merkel și primarii din 11 orașe au fost de acord cu un set de măsuri săptămâna trecută, menite să oprească creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Orașele vor putea acum să ceară ministerului sănătății din această țară să trimită ajutor militar pentru sprijinul necesar, dacă rata de infectare depășește 35 la 100.000 de locuitori, în interval de o săptămână. Totodată, barurile și restaurantele din toată Germania se vor închide la ora 23:00.

Elveția

În această țară, autoritățile au adăugat Germania pe lista țărilor unde călătorilor care vin de aici li se impune să stea în carantină. Elveția a adăugat și Austria și Italia pe lista țărilor cu potențial pericol, iar călătorii care vin de aici trebuie să stea în izolare 10 zile.

În Elveția, însă, sunt foarte puține restricții domestice: cetățenilor li se reamintește importanța distanțării fizice și a igienei corespunzătoare.

Franța

Vinerea trecută, Franța a raportat peste 20.000 de cazuri zilnice de coronavirus – un record pentru acest stat. Peste 1.300 de locuri din Franța sunt acum monitorizate, în acest context, mai ales că rata de testare pozitivă a fost de peste 10% în unele locuri.

Spania

Madridul a fost izolat de restul țării în mod eficient, poliția patrulează pe străzi în efortul de a-i îndemna pe oameni să stea în casă. Țara are peste 860.000 de cazuri confirmate de COVID-19, cel mai mare număr din Europa, scriu jurnaliștii Sky News.

Olanda

A fost raportat un nou record în privința numărului de cazuri noi zilnice. Numărul infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 au ajuns la aproape 6.500 în 24 de ore. Așa că autoritățile au impus noi restricții în această țară.

Portugalia

Acest stat a raportat propriul record, iar autoritățile au declarat că numărul de cazuri noi de COVID-19 a ajuns la 1.646 o singură zi.

Polonia

Numărul zilnic de cazuri noi de COVID-19 a urcat la 5.000, iar acesta a fost cel mai mare pentru o perioadă de cinci zile consecutive. Guvernul a insistat ca școlile să rămână deschise.

Rusia

Un nou record în ceea ce privește cazurile zilnice de coronavirus pentru această țară a fost raportat recent. Cazurile au ajuns până la 12.846 într-o zi. Așadar, și numărul total de infecții în Rusia a crescut, potrivit analizei de la Sky News.


Notă autor:

Credit foto: rottonara de pe Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe