Newsflash
Internaționale

Numărul cazurilor de COVID-19 ar putea ajunge la 8 milioane, până la 31 decembrie

de Florentina Ionescu - nov. 3 2020
Numărul cazurilor de COVID-19 ar putea ajunge la 8 milioane, până la 31 decembrie

Potrivit unor proiecții făcute de www.statista.com, numărul de cazuri noi de COVID-19, la nivel mondial, de la 1 octombrie până la 31 decembrie 2020, ar putea crește extrem de mult, în funcție de scenariul în care ne aflăm.

Specialiștii Statista.com au publicat ieri, 2 noiembrie, un infografic cu o proiecție a numărului cazurilor noi de COVID-19 la nivel mondial, luând în calcul perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2020.

covid-19-grupul-comunicare-strategica

Pe baza proiecțiilor făcute la data de 29 octombrie, numărul de cazuri noi de COVID-19 (fără a se lua în calcul persoanele care nu au fost testate pentru SARS-CoV-2) ar putea varia de la 2 milioane până la 8 milioane la nivel global, până la 31 decembrie 2020, în funcție de scenariu. Cel mai optimist scenariu este cel în care 95% dintre oameni folosesc masca de protecție în mod universal, iar cel mai rău scenariu este că va continua relaxarea măsurilor de distanțare fizică. Această prognoză, scrie creatorul ei, John Elflein, arată o proiecție a numărului de cazuri noi de COVID-19 până în ultima zi a acestui an, ținând cont de trei scenarii diferite: proiecțiile actuale, relaxarea măsurilor și purtarea măștilor de protecție de o proporție mare a populației.

Statistic: Projected number of new COVID-19 cases worldwide per day from Oct. 1 to Dec. 31, 2020, by scenario* | Statista
Mai multe statistici pe Statista.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe