Newsflash
Internaționale

Noua Zeelandă: vaccinare obligatorie pentru medici și profesori

de L. Budin - oct. 11 2021
Noua Zeelandă: vaccinare obligatorie pentru medici și profesori

Angajații din Sănătate și cadrele didactice din Noua Zeelandă vor fi obligați, prin lege, să se vaccineze anti-COVID, a anunțat guvernul acestei țări.

Un nou decret obligă medicii, farmaciștii, salariații centrelor de îngrijire și mulți alți angajați din domeniul sanitar să se vaccineze anti-COVID până în decembrie, informează The Evening Standard.

noua-zeelanda-covid

Cadrele didactice trebuie și ele să se imunizeze până-n ianuarie.

Chris Hipkins, ministrul coordonator al acțiunilor anti-COVID, a arătat că mulți dintre salariații vizați s-au imunizat deja, dar că lucrurile nu pot fi lăsate la voia întâmplării, mai ales pentru că acești profesioniști au de-a face cu pacienți bolnavi și cu copii, care fie că nu au promit aprobare pentru a fi vaccinați, fie au contraindicații în acest sens.

Nu e o decizie ușoară, dar e nevoie ca persoanele care lucrează în comunități vulnerabile, care n-au fost încă vaccinate, să facă acest pas suplimentar”, a spus Hipkins.

Anunțul guvernului vine într-un moment în care cel mai mare oraș al Noii Zeelande, Auckland, se confruntă cu o explozie a cazurilor de infectare cu varianta Delta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe