Newsflash
Internaționale

Noi restricții în Bulgaria, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

de L. Budin - sept. 2 2021
Noi restricții în Bulgaria, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

În condițiile creșterii cazurilor COVID-19, restaurantele şi barurile din Bulgaria vor trebui să-şi încheie programul zilnic la ora locală 22.00, iar competiţiile sportive din spaţiile închise se vor desfăşura fără spectatori.

Conform noile restricţii, care vor fi în vigoare din 7 septembrie până pe 31 octombrie, festivalurile muzicale vor fi interzise, iar teatrele şi cinematografele vor funcţiona la cel mult 50% din capacitate.

restrictii-bulgaria

Nu este loc de panică. Situaţia este gravă, dar nu scăpată de sub control. Rata mică a vaccinării ne obligă să impunem aceste măsuri”, a declarat Stoicho Kaţarov, ministru interimar al Sănătăţii, citat de Reuters și Agerpres.  

Elevii vor putea participa fizic la cursuri odată cu începerea anului şcolar pe 15 septembrie dar, în cazul continuării creşterii noilor cazuri, se are în vedere trecerea la cursuri online.

Bulgaria, care are cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID din Uniunea Europeană, a înregistrat o creştere a numărului de noi cazuri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele săptămâni, majoritatea fiind cu varianta Delta.

Pe 2 septembrie, Bulgaria - ţară cu aproximativ 7 milioane de locuitori - a raportat 1.745 de noi cazuri pentru ultimele 24 de ore.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe