Newsflash
Internaționale

Noi restricţii de călătorie, introduse în Italia

de Dorina Novac - ian. 10 2022
Noi restricţii de călătorie, introduse în Italia

Italia a introdus, de luni, 10 ianuarie, noi restricții de călătorie în contextul COVID-19, informează DPA.

Clienţii trebuie să dovedească că au fost vaccinaţi ori s-au recuperat după coronavirus pentru a avea acces în hoteluri, centre de congrese şi restaurante sau să folosească teleschiuri şi transportul local pe distanţe lungi, scrie Agerpres.

restrictii Italia

De asemenea, turiştii din UE pot folosi în Italia codurile QR din certificatele lor de vaccinare.

Potrivit sursei citate, Consiliul de Miniştri sub conducerea premierului Mario Draghi a fost de acord asupra regulilor la sfârşitul anului trecut.

Acestea extind restricţiile din viaţa de zi cu zi, în special pentru nevaccinaţi, întrucât un test de coronavirus negativ de coronavirus nu mai este suficient pentru multe locuri.

„Noua regulă se aplică acum şi echipelor sportive. Fotbaliştii, de exemplu, trebuie să fie vaccinaţi sau recuperaţi după infecţia cu COVID-19 pentru a fi lăsaţi să joace”, informează sursa citată.

Ţara de aproximativ 60 de milioane de locuitori a înregistrat recent o creştere bruscă a numărului de noi infecţii cu coronavirus. Cea mai recentă rată de incidenţă pe şapte zile a fost un record de 1.669 de noi infecţii la 100.000 de persoane, la nivel naţional.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe