Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Noi recomandări ale CDC privind carantina

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 11 decembrie 2020

Recent, CDC a anunţat două noi opţiuni pentru reducerea perioadei de carantină pentru persoanele expuse la SARS-CoV-2, sugerând zece zile sau șapte zile.

Luând în considerare noi dovezi și „riscul acceptabil” de transmitere a COVID-19, Centers for Disease Control and Prevention ( CDC) speră că reducerea carantinei ar putea spori complianţa și ar putea ameliora constrângerile economice și pe cele de sănătate publică.

        De asemenea, recomandă amânarea călătoriilor pe durata sărbătorilor de iarnă, promovând izolarea la domiciliu. Totuși, cele două opţiuni nu înlocuiesc recomandările iniţiale ale organiza­ţiei. „CDC continuă să recomande carantina timp de 14 zile drept cea mai bună modalitate pentru a reduce riscul de transmitere a COVID-19”, susţine dr. Henry Walke, asociat al CDC.

        Prin urmare, se recomandă carantina timp de 10 zile fără testare în cazul persoanelor asimptomatice, însă, alternativ, aceasta poate înceta după șapte zile în cazul persoanelor asimptomatice cu test negativ. Totodată, se recomandă testarea COVID-19 la interval de 48 de ore înainte de încetarea carantinei, dar și monitorizarea simptomelor timp de două săptămâni.

CDC Shortens COVID-19 Quarantine Time to 10 or 7 Days, With Conditions-Medscape-Dec02, 2020.

Etichete: carantina recomandări CDC

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.