Newsflash
Internaționale

Nicaragua va primi milioane de doze de vaccin anti COVID-19 produse de Cuba

de Florentina Ionescu - oct. 6 2021
Nicaragua va primi milioane de doze de vaccin anti COVID-19 produse de Cuba

În contextul epidemiologic actual, autoritățile din Nicaragua au anunțat recent că vor primi șapte milioane de doze de vaccin anti-COVID cubanez, în următoarele trei luni.

Vicepreședintele Rosario Murillo nu a spus, însă, dacă reprezentanții Cubei vor dona sau vor vinde aceste vaccinuri către statul Nicaragua, potrivit Associated Press

vaccin cubanez catre nicaragua
Fotografie creată de SHVETS production, de la Pexels

Rosario Murillo, soția președintelui Daniel Ortega, a declarat că vaccinurile cubaneze împotriva COVID-19 vor fi folosite pentru a imuniza copiii și tinerii cu vârste între 2 și 17 ani. Ea a declarat pentru presa locală că primele 1,2 milioane de doze de vaccin COVID-19 produse în Cuba, intitulate Abdala, Soberana și Soberana 2 ar trebui să sosească în a treia săptămână din octombrie, iar alte trei milioane de doze de vaccin cubanez vor sosi în noiembrie. Totodată, Cuba a trimis doze de vaccin anti COVID-19 în Vietnam și Venezuela, arată sursa citată.

Nicaragua a încercat, până acum, să vaccineze persoanele cu vârsta de 30 de ani și peste, dar nu a dat publicității cifrele referitoare la câte persoane din țară, dintre cele 6,5 milioane, au primit dozele de vaccin.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe