Newsflash
Internaționale

New York City: vaccinare în stațiile de metrou

de L. Budin - mai 14 2021
New York City: vaccinare în stațiile de metrou

Un program-pilot le permite atât locuitorilor din New York, cât și turiștilor să se vaccineze direct în stațiile de metrou.

Imunizarea se face cu doza unică din serul Johnson & Johnson, călătorii primind la schimb călătorii gratuite. În stația Grand Central Station din Manhattan s-au format cozi lungi de călători, gata să se imunizeze, relatează EFE, preluată de Agerpres.

vaccinare-metrou

Campania-pilot de vaccinare se va desfășura până duminică, fără programare, în opt puncte ale zonei metropolitane. Autoritatea de gestionare a reţelei de metrou (MTA) a anunţat că iniţiativa ar putea fi extinsă dacă va fi bine primită de public.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat, la începutul săptămânii, programul menit pentru a spori numărul persoanelor vaccinate, după o încetinire a ritmului în întreaga ţară.

El a mai anunţat că vor fi create cinci puncte de vaccinare în sistemul de transport al autobuzelor şi trenurilor din nordul statului, în localităţi ca Buffalo sau Niagara Falls.

În statul New York, jumătate din populaţia adultă (circa 7,8 milioane de persoane) a completat programul de vaccinare, în timp ce alte 9,5 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.

Autorităţile locale caută modalităţi creative de a impulsiona vaccinările, oferind cadouri şi avantaje - bilete gratis la grădina zoologică din Bronx, la acvariul din New York sau la meciurile de baseball.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe