Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

New York City: vaccinare în stațiile de metrou

Viața Medicală
L. Budin vineri, 14 mai 2021, ora 13:21

Un program-pilot le permite atât locuitorilor din New York, cât și turiștilor să se vaccineze direct în stațiile de metrou.

Imunizarea se face cu doza unică din serul Johnson & Johnson, călătorii primind la schimb călătorii gratuite. În stația Grand Central Station din Manhattan s-au format cozi lungi de călători, gata să se imunizeze, relatează EFE, preluată de Agerpres.

vaccinare-metrou

Campania-pilot de vaccinare se va desfășura până duminică, fără programare, în opt puncte ale zonei metropolitane. Autoritatea de gestionare a reţelei de metrou (MTA) a anunţat că iniţiativa ar putea fi extinsă dacă va fi bine primită de public.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat, la începutul săptămânii, programul menit pentru a spori numărul persoanelor vaccinate, după o încetinire a ritmului în întreaga ţară.

El a mai anunţat că vor fi create cinci puncte de vaccinare în sistemul de transport al autobuzelor şi trenurilor din nordul statului, în localităţi ca Buffalo sau Niagara Falls.

În statul New York, jumătate din populaţia adultă (circa 7,8 milioane de persoane) a completat programul de vaccinare, în timp ce alte 9,5 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.

Autorităţile locale caută modalităţi creative de a impulsiona vaccinările, oferind cadouri şi avantaje - bilete gratis la grădina zoologică din Bronx, la acvariul din New York sau la meciurile de baseball.

 

 

Etichete: vaccinare metrou nyc program pilot impulsionare imunizare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.