Newsflash
Internaționale

Monitorizarea continuă a funcției renale

de Dr. Mădălina Badea - feb. 14 2020
Monitorizarea continuă a funcției renale

Monitorizarea funcției renale și detectarea injuriei renale acute pot fi realizate mai ușor prin intermediul unui sistem automat care măsoară continuu diureza.

Sistem-monitirizare-functie-reala
Foto: Medgadget

În mod normal, această sarcină este realizată periodic de personalul medical, existând posibilitatea ca detectarea scăderii diurezei și instalarea injuriei renale acute să fie târziu observate sau chiar omise.

Un astfel de sistem utilizat în spital poate grăbi diagnosticul și administrarea tratamentului corespunzător, ameliorând prognosticul pacientului și ușurând sarcina personalului medical. Sistemul a fost testat la 40 de pacienți prin 1.300 de ore de monitorizare continuă și a obținut o acuratețe de peste 96%.

Următorii pași constau în obținerea aprobării din partea Administrației pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA și introducerea sa în practica medicală curentă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe