Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Monitorizarea continuă a funcției renale

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 14 februarie 2020

Monitorizarea funcției renale și detectarea injuriei renale acute pot fi realizate mai ușor prin intermediul unui sistem automat care măsoară continuu diureza.

Sistem-monitirizare-functie-reala
Foto: Medgadget

În mod normal, această sarcină este realizată periodic de personalul medical, existând posibilitatea ca detectarea scăderii diurezei și instalarea injuriei renale acute să fie târziu observate sau chiar omise.

Un astfel de sistem utilizat în spital poate grăbi diagnosticul și administrarea tratamentului corespunzător, ameliorând prognosticul pacientului și ușurând sarcina personalului medical. Sistemul a fost testat la 40 de pacienți prin 1.300 de ore de monitorizare continuă și a obținut o acuratețe de peste 96%.

Următorii pași constau în obținerea aprobării din partea Administrației pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA și introducerea sa în practica medicală curentă.

Etichete: monitorizare functie renala injurie renala acuta testare sistem

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC