Newsflash
Internaționale

Modificări gastrointestinale, descoperite la persoanele cu COVID-19

de Dorina Novac - mai 13 2020
Modificări gastrointestinale, descoperite la persoanele cu COVID-19

La unii dintre pacienții infectați cu noul coronavirus au fost descoperite modificări anormale ale tractului gastrointestinal, cum ar fi pneumatoza și ischemia, potrivit unui studiu publicat în revista Radiology.

Oamenii de știință au analizat datele a 414 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, la cel puțin o treime dintre acestea a fost identificată o varietate de tulburări intestinale, scrie RIANovosti.

oameni de stiinta

De exemplu, la unii dintre pacienții diagnosticați cu coronavirus a fost descoperită pneumatoza – o acumulare de gaze în grosimea peretelui intestinal, unde formează chisturi de aer.

În plus, potrivit studiului publicat în revista Radiology, ischemia intestinală a fost descoperită la mai multe persoane, precum și colestază – o perturbare a mecanismului de elaborare şi eliminare a bilei.

Vârsta medie a acestor pacienți este de 57 de ani, mulți dintre ei fiind conectați la aparate de ventilație mecanică, informează RIANovosti.


Notă autor:

Sursă imagine: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe