Newsflash
Internaționale

Moderna testează pe oameni un vaccin gripal bazat pe tehnologia ARN mesager

de Dorina Novac - iul. 8 2021
Moderna testează pe oameni un vaccin gripal bazat pe tehnologia ARN mesager

Moderna a anunțat că a început să testeze pe oameni un vaccin gripal care utilizează tehnologia ARN mesager, pe care se bazează și vaccinul său anti-COVID.

Aceste teste includ 180 de adulţi şi doresc să evalueze siguranţa şi intensitatea reacţiei imunitare provocate de injectarea noului vaccin gripal, care a fost denumit mRNA-1010, informează AFP, potrivit Agerpres.

Moderna testeaza

Vaccinul are drept „ţinte” subtipurile gripei A (H1N1 şi H3N2) precum şi subtipurile gripei B (Yamagata şi Victoria).

„Dacă testele vor fi concludente, ele vor putea să ducă la apariţia unei noi generaţii de vaccinuri mai performante împotriva gripei. Actualele vaccinuri antigripale folosesc virusuri inactivate, care şi-au pierdut capacitatea de a declanşa o infecţie, dar care rămân capabile să provoace o reacţie a sistemului imunitar”, transmite sursa citată.

Potrivit sursei citate, tulpina utilizată trebuie să fie selectată cu mai multe luni înainte, iar eficacitatea acestor seruri este cuprinsă între 40% şi 60%.

Managerii companiei Moderna speră că această tehnologie va permite dezvoltarea mai rapidă a unor vaccinuri împotriva gripei. Mai multe tulpini virale diferite vor putea fi vizate de o singură injecţie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe