Newsflash
Internaționale

Moderna furnizează în martie datele despre vaccinul adaptat Omicron

de L. Budin - ian. 18 2022
Moderna furnizează în martie datele despre vaccinul adaptat Omicron

Serul dezvoltat de Moderna împotriva variantei Omicron va intra în etapa testelor clinice, iar specialiştii estimează că, în martie, vor transmite primele date autorităților de reglementare.

Vaccinul este finalizat și ar trebui să intre în testele clinice în săptămânile următoare, a declarat Stéphane Bancel, CEO Moderna, citat de Reuters și Agerpres.

vaccin-moderna

Sperăm ca în luna martie să avem datele necesare pentru a le transmite autorităţilor cu rol de reglementare, pentru a pune la punct următorii paşi”, a precizat el. 

Moderna dezvoltă și un vaccin monodoză, care combină vaccinul său anti-COVID cu cel împotriva gripei.

Potrivit declaraţiilor făcute de Bancel, în cel mai bun scenariu, vaccinul combinat COVID-antigripal ar putea deveni disponibil în toamna anului 2023, în anumite ţări.

Obiectivul nostru este să putem să avem un singur booster anual, pentru a nu ne confrunta cu acele probleme legate de acceptabilitate din partea oamenilor care nu vor să facă două-trei vaccinuri în fiecare iarnă”, a declarat Stéphane Bancel. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe