Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Ministru francez: contractul UE cu AstraZeneca ar putea să nu fie reînnoit

Viața Medicală
L. Budin vineri, 16 aprilie 2021, ora 13:51

Uniunea Europeană ar putea să nu reînnoiască acordul cu AstraZeneca, pentru vaccinul anti-COVID-19, a declarat ministrul francez al industriei.

Nu s-a luat o hotărâre definitivă, a precizat ministrul francez Agnes Pannier-Runacher - dar, după hotărârea recentă a Danemarcei de a abadona vaccinarea cu Vaxveria, e foarte probabil ca Europa să nu mai facă noi comenzi, relatează AFP, preluată de Agerpres.

flacon-vaccin

Avem un portofoliu de vaccinuri cu ARN mesager care funcţionează foarte bine şi cu puţine efecte secundare. Vom avea noi vaccinuri, dacă totul merge bine, Novavax, Sanofi, care sunt proteine de recombinare cu rezultate foarte bune (...) Aceste vaccinuri vor sosi în al doilea semestru, aşadar vom vedea multe doze pe diferite platforme”, a spus ministrul francez.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat în această săptămână că Pfizer-BioNTech s-a dovedit a fi „un partener fiabil, care şi-a onorat angajamentele şi a fost reactiv la nevoile noastre”.

Danemarca este prima ţară europeană care a oprit folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în condiţiile în care oficialităţile europene investighează informaţiile privind tulburările de colagulare apărute la unii dintre pacienţii cărora le-a fost administrat acest ser.

 

Etichete: contract ue astrazeneca renuntare acord noi vaccinuri

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.