Newsflash
Internaționale

Mii de angajaţi municipali din New York, concediaţi pentru că nu s-au vaccinat

de L. Budin - feb. 11 2022
Mii de angajaţi municipali din New York, concediaţi pentru că nu s-au vaccinat

Aproape 3.000 de angajaţi municipali din orașul New York urmează să fie concediaţi pentru că au refuzat să se vaccineze anti-COVID-19, încălcând astfel regulile impuse de primărie.

Cei vizaţi sunt lucrători publici cărora le-a fost deja oferită o perioadă de prelungire pentru a se imuniza şi care nu au prezentat până la această dată dovada vaccinării împotriva COVID-19, informează cotidianul The New York Times, citat de EFE și Agerpres. Ei reprezintă mai puţin de 1% din total angajaţilor din domeniul public, având în vedere că în administraţia locală lucrează circa 370.000 de persoane, dintre care aproximativ 95% au primit cel puţin o doză de vaccin.

covid-sua1

Primăria oraşului american le-a cerut angajaţilor să se vaccineze cu cel puţin prima doză a unui ser anti-COVID pentru a-şi păstra locurile de muncă, iar angajaților noi le-a impus efectuarea ambelor doze. 

Data de 11 februarie reprezintă şi termenul limită până la care 1.000 de angajaţi trebuie să poată demonstra că s-au vaccinat şi cu cea de-a doua doză a unui ser anti-COVID.

În total, aproape 13.000 de lucrători municipali au solicitat o perioadă de prelungire, invocând motive medicale sau religioase.

Numeroase sindicate reprezentând poliţiştii, pompierii şi profesorii newyorkezi au cerut săptămâna aceasta, fără succes, ca astfel de concedieri să fie invalidate în instanță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe