Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Metabolismul lent nu determină creșterea în greutate

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 20 august 2021

Potrivit unui studiu publicat în Science, deși o serie de factori pot contribui la creșterea în greutate la vârsta adultă, metabolismul încetinit nu pare să fie implicat.

Cercetătorii au analizat necesarul total de energie la persoanele cu vârsta cuprinsă între 8 zile și 95 de ani și au observat că, după ajustarea în funcţie de greutate, copiii de 1 an au nevoie de mai multe calorii decât adulţii.

După vârsta de 1 an, necesarul de energie scade cu aproximativ 3% pe an, până la vârsta de 20 de ani, ulterior fiind constant până la vârsta de 60 de ani, iar după această vârstă metabolismul începe să devină mai lent.

Studiul este încă în curs de desfășurare, însă rezultatele sale vor oferi o nouă perspectivă asupra proceselor biologice implicate în metabolismul uman și evoluţia lor pe parcursul vieţii.

https://www.medscape.com/viewarticle/956597#vp_2

Etichete: metabolism lent metabolism crestere in greutate necesar energie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.