Newsflash
Internaționale

Metabolismul lent nu determină creșterea în greutate

de Dr. Diana Andronache - aug. 20 2021
Metabolismul lent nu determină creșterea în greutate

Potrivit unui studiu publicat în Science, deși o serie de factori pot contribui la creșterea în greutate la vârsta adultă, metabolismul încetinit nu pare să fie implicat.

Cercetătorii au analizat necesarul total de energie la persoanele cu vârsta cuprinsă între 8 zile și 95 de ani și au observat că, după ajustarea în funcţie de greutate, copiii de 1 an au nevoie de mai multe calorii decât adulţii.

După vârsta de 1 an, necesarul de energie scade cu aproximativ 3% pe an, până la vârsta de 20 de ani, ulterior fiind constant până la vârsta de 60 de ani, iar după această vârstă metabolismul începe să devină mai lent.

Studiul este încă în curs de desfășurare, însă rezultatele sale vor oferi o nouă perspectivă asupra proceselor biologice implicate în metabolismul uman și evoluţia lor pe parcursul vieţii.


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/956597#vp_2

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe