Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Merck cerere autorizarea în regim de urgență pentru molnupiravir

Viața Medicală
L. Budin luni, 11 octombrie 2021, ora 18:20

Laboratorul american Merck a depus la Agenția Medicamentului din SUA, FDA, o cerere de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului molnupiravir, care reduce riscul de spitalizare și deces la cazurile de COVID-19.

Potrivit unui studiu clinic, medicamentul molnupiravir reduce cu circa 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

molnupiravir

Consecinţele cumplite ale acestei pandemii ne determină să acţionăm cu o urgenţă fără precedent, şi asta au făcut echipele noastre prin depunerea acestei solicitări (de autorizare) a Molnupiravir de către FDA”, a declarat Robert Davis, directorul executiv al Merck, citat într-un comunicat.

Compania Merck a declarat că lucrează cu agenţiile de reglementare din întreaga lume, pentru a obține utilizarea de urgenţă sau autorizaţia de introducere pe piaţă în următoarele luni a pastilei sale anti-COVID.

Pentru cererea de autorizare, Merck se bazează pe un studiu clinic realizat împreună cu partenerul său, Ridgeback Biotherapeutics. Cercetarea a fost realizată în rândul unor pacienţi cu forme uşoare până la moderate de COVID-19 şi cu cel puţin un factor de risc agravant. Toţi pacienţii au primit tratament timp de cinci zile de la primele simptome.

Rata de spitalizare sau de deces la pacienţii care au primit medicamentul a fost de 7,3%, comparativ cu 14,1% în rândul celor care au primit un placebo.

Niciun deces nu a fost reportat în rândul persoanelor tratate cu molnupiravir, comparativ cu opt cazuri în al doilea grup de studiu.

Etichete: compania merck cerere fda autorizare de urgenta molnupiravir studiu clinic marea britanie merck Molnupiravir

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.