Newsflash
Internaționale

Medicament pentru artrită cu rezultate promițătoare la cei cu COVID-19

de Florentina Ionescu - apr. 29 2020
Medicament pentru artrită cu rezultate promițătoare la cei cu COVID-19

Tocilizumab, un medicament folosit la pacienții cu artrită, a arătat rezultate promițătoare în prevenirea inflamației extreme în pacienții grav bolnavi cu COVID-19, se arată într-un studiu clinic francez.

Oamenii de știință au descoperit că tratamentul acesta, care suprimă răspunsul imun natural al organismului, reduce „semnificativ” numărul de decese sau de intervenții medicale pentru a susține viața, în comparație cu ce s-a observat la pacienții din grupul de control.

medicament artrita covid-19 studiu

Studiul care a avut loc la un spital din Paris, a analizat 129 de persoane spitalizate, cu pneumonie virală moderată sau severă, fenomen care apare la 5-10% dintre pacienții cu COVID-19, scrie medicalxpress.com. Jumătate dintre pacienți au primit două injecții cu tocilizumab, precum și tratamentul standard cu antibiotice, pe când grupul de control a primit doar tratamentul standard.

Chiar dacă rezultatele nu au fost încă publicate, potrivit sursei citate, oamenii de știință implicați în această cercetare au declarat că tratamentul cu tocilizumab  a arătat „beneficii clinice” clare.


Notă autor:

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe