Newsflash
Internaționale

Medicament nou pentru cancerul de sân

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - sept. 24 2021
Medicament nou pentru cancerul de sân

Trastuzumab deruxtecan a obţinut rezultate promiţătoare într-un studiu realizat pe paciente cu cancer de sân metastatic HER2 pozitiv, nerezecabil și/sau metastatic.

shutterstock_225460834Enhertu, denumirea comercială a medicamentului trastuzumab deruxtecan, a obţinut rezultate promiţătoare într-un studiu realizat pe paciente cu cancer de sân metastatic HER2 pozitiv, nerezecabil și/sau metastatic, tratate anterior cu trastuzumab și cu un taxan, crescând durata de viaţă și supravieţuirea generală a acestora.

Medicamentul a fost aprobat de FDA (Food and Drug Administration) la începutul acestui an pentru utilizare la pacienţii cu adenocarcinom gastric sau de joncţiune esogastrică HER2 pozitiv, avansat locoregional sau metastatic, trataţi anterior cu trastuzumab.

Aproape toate pacientele (94,1%) au supravieţuit pe durata perioadei de urmărire, de 12 luni. Studiul clinic de fază III a comparat eficienţa Enhertu cu cea a trastuzumab emtansină în cazurile de cancer de sân metastazat HER2 pozitiv și a inclus 500 de paciente din Asia, America de Nord, Oceania și America de Sud.

Reprezentanţii companiilor farmaceutice Astrazeneca și Daiichi Sankyo au subliniat că rezultatele studiului pot schimba paradigma tratamentului în acest tip de cancer, care are de obicei o evoluţie foarte rapidă.

Supravieţuirea în cazul cancerului de sân s-a dublat în ultimele patru decade în Marea Britanie, însă aproximativ 11.500 de femei și 85 de bărbaţi își pierd viaţa anual din cauza acestei boli.

Citește și: Aspirina, testată ca tratament împotriva unui tip de cancer de sân agresiv




Notă autor:

https://www.independent.co.uk/news/health/breast-cancer-drug-enhertu-astrazeneca-b1922771.html
https://www.astrazeneca.com/media-centre/press-releases/2021/enhertu-head-to-head-trial-meets-primary-endpoint.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe