Newsflash
Internaționale

Măsuri în toată Franța, pentru a face față pandemiei de COVID-19

de Florentina Ionescu - feb. 15 2021
Măsuri în toată Franța, pentru a face față pandemiei de COVID-19

Spitalele din Franța se pregătesc pentru criza sanitară generată de COVID-19, însă și alte state europene au pregătit noi măsuri.

Franța va intra în etapa de „organizare a crizei” joi. Autoritățile vor crește numărul de paturi de spital, întârzierea intervențiilor chirurgicale non-urgente și mobilizarea întregului personal medical, arată un raport nou. 

franta coronavirus

Potrivit www.dw.com, Franța își pregătește agențiile regionale de sănătate și spitalele să intre în etapa de „organizare a crizei” pentru a face față unei posibile creșteri a infecțiilor cu noile variante ale coronavirusului. Mișcara aceasta implică atât creșterea numărului de paturi disponibile în spitale, amânarea non-urgențelor chirurgicale și mobilizarea întregului personal medical.

„Această organizare a crizei trebuie să fie implementată în fiecare regiune, indiferent de nivelul de presiune exercitată pe fiecare spital și trebuie să fie operațională începând de joim 18 februarie”, au spus autoritățile din domeniul sănătății recent.

Potrivit presei străine, Franța are al șaselea cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din lume. Varianta virusului detectată inițial în Marea Britanie este responsabilă de 25% dintre noile confirmate de infecție cu SARS-CoV-2 în Franța.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe