Newsflash
Internaționale

Marea Britanie: tulburările menstruale după vaccinare sunt întâmplătoare

de L. Budin - iun. 22 2021
Marea Britanie: tulburările menstruale după vaccinare sunt întâmplătoare

Peste 4.000 de femei din Marea Britanie s-au plâns de tulburări menstruale după vaccinarea anti-COVID, însă experții opinează că ar fi vorba de o simplă coincidență.

Numeroase femei prezintă tulburări menstruale, de-a lungul timpului, iar faptul că ele survin după vaccinarea anti-COVID este o pură întâmplare, opinează experți de la Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG) din Marea Britanie, citați de Sky News.

dureri-menstruale

Specialiștii nu au descoperit o legătură cauzală între vaccinare și problemele incriminate.

În luna mai, ziarele scriau că peste 4.000 femei trimiseseră mesaje către Agenția britanică a medicamentului (MHRA), legate de tulburările menstruale percepute ca un efect secundar al imunizării. Majoritatea au indicat sângerări mai abundente ca de obicei.

Dintre ele, 2.734 credeau că problemele constatate au fost cauzate de imunizarea cu serul produs de AstraZeneca, 1.158 – de vaccinarea cu serul Pfizer și 66 – de imunizarea cu Moderna.

Dr. Sue Ward, vicepreședinte în domeniul educației din cadrul RCOG, a spus că va susține colectarea de informații suplimentare, pentru a înțelege fenomenul. Un coleg de-al ei a subliniat că tulburările menstruale nu au nicio legătură cu îngrijorările privind vaccinarea și fertilitatea, și că nu există nicio dovadă că imunizarea ar afecta fertilitatea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe