Newsflash
Internaționale

Mai multe țări reiau vaccinarea cu AstraZeneca - Premierul Boris Johnson alege acest vaccin

de Florentina Ionescu - mar. 19 2021
Mai multe țări reiau vaccinarea cu AstraZeneca - Premierul Boris Johnson alege acest vaccin

După ce Agenția Europeană pentru Medicamente a declarat aseară că vaccinul împotriva COVID-19 de la AstraZeneca este sigur, mai multe țări au anunțat că reiau vaccinarea populației cu acest produs.

Agenția de reglementare din cadrul Uniunii Europene (EMA) a declarat joi că vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca nu crește incidența de cheaguri de sânge și că beneficiile folosirii acestui vaccin depășesc posibilele riscuri. Astfel, mai multe țări europene au reluat folosirea vaccinului de la AstraZeneca, scrie Associated Press

tari care au reluat vaccinarea cu vaccinul astrazeneca

Franța, Italia și Germania au anunțat promt că vor începe să folosească din nou vaccinul, începând de astăzi. Spania, Portugala și Olanda au spus că vor relua vaccinarea cu produsul AstraZeneca începând de săptămâna viioare, deși autoritățile din Spania au spus că ar exclude anumite grupuri de populație pentru a reduce la minimum orice fel de pericol.

Politicienii vor să arate că au încredere în vaccinul Astrazeneca

Potrivit AP, prim-ministrul Franței, Jean Castex, a declarat că el ar urma să își facă vaccinul de la AstraZeneca vineri (astăzi – n.r.) „pentru a arăta că putem avea deplină încredere” în el. Un alt exemplu este primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson. Acesta va primi vaccinul de la AstraZeneca, pentru a reasigura populația că produsul este sigur.

Potrivit www.theguardian.com, Boris Johnson ar urma să primească prima doză din vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca astăzi. Acesta, în vârstă de 56 de ani, a declarat joi într-o conferință de presă că „Vaccinul Oxford este sigur și vaccinul de la Pfizer este sigur. Ceea ce nu este sigur este să iei COVID-19, de aceea este atât de important să ne facem toți vaccinul de îndată ce ne vine rândul”.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe