Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Mai multe gorile din San Diego, depistate cu coronavirus

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 12 ianuarie 2021, ora 16:15

Presa străină relatează că ipoteza este că animalele ar fi fost infectate de un lucrător de la grădina zoologică din San Diego. Acesta ar fi primul focar în rândul primatelor captive.

Mai multe gorile de la grădina zoologică din San Diego au fost testate pozitiv pentru coronavirusul SARS-CoV-2, iar unele dintre aceste animale prezintă simptome. Potrivit www.theguardian.com, se crede că acesta ar fi primul focar în rândul acestui gen de primate aflate în captivitate.

gorile depistate cu coronavirus gradina zoologica san diego
Foto: Pixabay

Directorul executiv al grădinii zoologice, Lisa Peterson, a declarat luni pentru Associated Press că se crede că opt gorile care locuiesc împreună în parcul din cadrul instituției au virusul SARS-CoV-2 și că mai multe dintre ele tușesc. Guvernatorul Californiei a confirmat luni în timpul unui briefing de presă că cel puțin două gorile au fost testate pozitiv la COVID-10, pe când trei erau simptomatice.

Se pare că infecția a fost transmisă la animale de la un membru al echipei de îngrijitori ai grădinei zoologice, care a fost de asemenea testat pozitiv pentru SARS-CoV-2, dar care era asimptomatic.

Cei de la grădina zoologică au confirmat prezența COVID-19 și prin intermediul probelor de fecale recoltate de la gorile, iar rezultatele testelor nu „elimină definitiv prezența virusului la alți membri ai echipei de îngrijitori”, au declarat reprezentanții grădinii zoologice.

În prezent, medicii veterinari monitorizează gorilele, care rămân în habitatul lor. În ciuda congestiei și tusei, animalele sunt bine.  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC