Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

MAE: Germania a inclus șapte județe din România pe lista zonelor de risc

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 10 august 2020, ora 12:34

Ministerul Afacerilor Externe a făcut sâmbătă unele precizări privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe ( MAE), vineri seară, 7 august, autoritățile Republicii Federale Germania au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul german ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc“.

Partea germana a informat partea română cu privire la măsurile luate, pe canale diplomatice, anterior deciziei de revizuire a condițiilor de intrare in Republica Federala Germania.

Astfel, ca urmare a noilor decizii adoptate, șapte județe din România (Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş) au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august, arată MAE.

test-covid-19 masuri germania judete romania lista zone de risc

Se cere test negativ pentru COVID-19

Conform informațiilor de la autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii.

Sau, alternativ, persoanele trebuie să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Unde se fac testele

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc, precizează MAE în același comunicat.

„Măsura auto-izolarii la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48  de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolării până la primirea rezultatului testului”, scriu reprezentanții MAE.

Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare. Varianta în limba engleză a acestui formular (Public Health Passenger Locator Form) – poate fi accesată la acest link. Mai multe detalii pe site-ul MAE.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: mae ministerul afacerilor externe lista zonelor de risc risc epidemiologic pacienţi COVID-19 COVID-19 testare covid-19 detectare covid-19 testari COVID-19 risc covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.