Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Lumânări inspirate de pandemie, vândute de Paște în Grecia

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 20 aprilie 2022, ora 16:20

De Paștele ortodox, în Grecia vor fi vândute în unele biserici lumânări cu o tematică actuală.

Cu un design inspirat de pandemia de COVID-19, lumânările pe care le vor ține credincioșii în noaptea de Înviere au formă de coronavirus cu „țepi”, sticlă de gel cu dezinfectant ori formă de seringă cu vaccinul anti-COVID. 

lumanari pandemie grecia1
Credit foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis

În interiorul bisericilor ortodoxe din Grecia, lumânările sunt un simbol al credinței și al simplității, scrie Associated Press, și sunt așezate în suporturi mari umplute cu nisip. În afara bisericilor, cumpărătorii caută un design inedit pentru darurile pe care le vor face de Paște. Astfel, în această perioadă vor fi vândute lumânări cu un design inedit, cu tema pandemiei de COVID-19. 

Lumânările au forma kiturilor de testare pentru COVID-19 (ne referim aici la teste rapide), seringi pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și chiar reprezentări ale virusului SARS-CoV-2 cu proteinele sale „spike” în forma unor țepi. 

lumanari pandemie grecia2
Giorgos Souliotis, proprietarul unui magazin online care vinde lumânări de Paște

 

„Anul acesta, lumânarea în formă de test pentru COVID-19 este cu siguranță produsul nostru cel mai bine vândut. Oamenilor le place să facă lumină cu ajutorul unui lucru care ne-a afectat pe toți atât de tare. Anul trecut, cel mai bine vândut produs a fost lumânarea în forma seringii pentru vaccinare”, a declarat Giorgos Souliotis, care deține un magazin online cu lumânări de Paște din zona Korydallos din Atena.

Magazinul lui Korydallos vinde peste 100 de modele, cu lumânări care seamănă cu conuri de înghețată, dinamită, etc. El lucrează împreună cu o echipă de designeri grafici și artiști, iar lumânările mai complexe necesită până la 8 ore pentru a fi create. 

lumanari pandemie grecia3

lumanari pandemie grecia4

Etichete: paste pandemie grecia grecia lumanari de Paste kit de testare covid kit de testare teste rapide covid vaccinare covid-19 vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC