Newsflash
Internaționale

Long-COVID și terapia ocupaţională

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mai 27 2022
Long-COVID și terapia ocupaţională

Cel puţin 30% dintre pacienţii care au suferit de COVID-19 au prezentat probleme de sănătate pe termen lung. Într-un studiu recent efectuat în Irlanda, cercetătorii au ajuns la concluzia că terapia ocupaţională poate îmbunătăţi calitatea vieţii în cazul pacienţilor care au avut COVID-19.

long covid

Programele de reabilitare pot ameliora fatigabilitatea cronică – cel mai frecvent simptom declarat – și pot îmbunătăţi starea pacienţilor care au manifestări post-COVID. Rezultatele studiului, prezentate în cadrul Congresului European de Microbiologie Clinică și Boli Infecţioase, nu au fost încă publicate.

Unul dintre scopurile acestor programe de terapie ocupaţională este să ajute oamenii să se întoarcă la activităţile lor zilnice. Pacienţi cu scleroză multiplă sau cu artrită reumatoidă au beneficiat până acum de astfel de programe.

Sesiunile de terapie ocupaţională sunt recomandate să aibă loc pe o perioadă de patru săptămâni și se concentrează pe tehnici de self-management pentru atenuarea fatigabilităţii, dar și pe un program strict de odihnă, somn și conservarea energiei. Tehnicile de conservare a energiei includ limitarea și planificarea activităţilor din gospodărie.

 


Notă autor:

https://www.healthline.com/health-news/how-people-with-long-covid-can-benefit-from-occupational-therapy-programs#How-occupational-therapy-works

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe