Newsflash
Internaționale

Lockdown pentru austriecii care nu-s vaccinați anti-COVID

de L. Budin - nov. 15 2021
Lockdown pentru austriecii care nu-s vaccinați anti-COVID

Autoritățile impun un lockdown de 10 zile austriecilor care nu sunt vaccinați anti-COVID. Cetățenii își pot părăsi locuința doar pentru cumpărături esențiale și ca să meargă la muncă sau la medic.

Austria, unde circa 65% din populaţie este vaccinată, a raportat duminică 11.552 de cazuri noi de infectare, iar rata de incidenţă la şapte zile a ajuns la 850 de cazuri la 100.000 de locuitori, informează agenția dpa, preluată de Agerpres.

viena-covid

Cetățenii care nu sunt vaccinați rămân în lockdown, dar vor avea totuşi permisiunea să iasă la plimbare în orice moment al zilei, pentru a-şi păstra sănătatea fizică şi mintală, mai prevăd autoritățile.

Cei care nu se conformează riscă amenzi considerabile, de până la 1.450 de euro. Vor exista controale aleatorii pentru a-i depista pe cetățenii care nu se conformează prevederilor.

Măsura a fost adoptată de guvernul federal şi de autorităţile landurilor, dar cancelarul Alexander Schallenberg a spus că acestea din urmă sunt libere să instituie restricţii chiar mai dure.

Capitala Viena a anunţat deja că va introduce suplimentar obligativitatea unui test PCR pentru persoanele vaccinate sau vindecate de COVID-19, pentru accesul în restaurante şi la orice eveniment cu mai mult de 25 de participanţi.

Autorităţile speră că lockdownul să încurajeze vaccinarea. Restricţiile impuse anterior au condus la o creştere a numărului celor care s-au vaccinat, informează dpa. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe