Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Kituri pentru testarea noului coronavirus, retrase din motive de siguranță

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 21 august 2020

Peste 740.000 de kituri de testare SARS-CoV-2 au fost retrase de pe piaţă de Randox Laboratories, o companie din Irlanda de Nord, la solicitarea autorităţilor din Marea Britanie, potrivit Reuters.

„MHRA (The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) a instruit Randox să retragă toate kiturile de testare proprii din programul naţional de testare al NHS (National Health Service)”, conform declaraţiei Ministerului Sănătăţii. Totuși, potrivit reprezentanţilor Ministerului, riscurile sunt scăzute, iar rezultatele furnizate de aceste kituri nu au fost afectate. Decizia de retragere de pe piaţă este doar „o măsură de precauţie”, testele neîntrunind standardele de siguranţă impuse de autorităţi.

 

Etichete: test PCR covid coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.