Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Kit de testare anti-COVID la domiciliu, lansat în India

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 14 iunie 2021, ora 13:17

Un start-up din India a lansat, la începutul lunii iunie, CoviSelf, primul kit de testare COVID-19 realizat la domiciliu.

Reprezentanții start-upului indian Mylab Discovery Solutions speră ca acest dispozitiv, primul de acest tip în India, să contribuie la o mai bună urmărire a cazurilor de COVID-19, scrie france24.com.

kit de testare anti-COVID
Sursă imagine: mylabdiscoverysolutions.com

CoviSelf a fost lansat la începutul acestei luni și este primul kit de testare la domiciliu care a fost aprobat în India, țară afectată grav de al doilea val de coronavirus, care a adus în pragul colapsului sistemul sanitar şi crematoriile, cu aproape 30 de milioane de persoane infectate şi peste 350.000 de morţi.

Experții însă spun că numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 este mult mai mare, dând vina pe testarea insuficientă și pe faptul că nu sunt înregistrate toate decesele.

Start-upul, care produce și teste PCR pentru depistarea infecțiilor cu HIV, spune că accesul extins la CoviSelf, vândut cu 250 de rupii (3,40 dolari), ar putea reduce presiunea asupra laboratoarelor și ar îmbunătăți urmărirea cazurilor de COVID-19.

„Kitul este format dintr-un tampon nazal și un cod QR pentru a se conecta la o aplicație mobilă care oferă rezultatul în 15 minute și trimite detaliile Consiliului indian pentru cercetare medicală”, informează sursa citată.

CoviSelf este accesibil doar utilizatorilor de smartphone-uri, iar impactul acestuia poate fi limitat, mai ales că pandemia de COVID-19 se extinde în regiunile rurale din India, unde rețelele mobile sunt slabe, iar internetul este mai puţin accesibil.

Etichete: CoviSelf kit de testare covid infectii cu SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.