Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Jumătate din populaţia UE, vaccinată cu schemă completă

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 4 august 2021, ora 15:33

Jumătate din populația Uniunii Europene este acum complet vaccinată împotriva COVID-19, potrivit datelor prezentate de AFP.

În total, 223,8 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccinuri anti-COVID de la Pfizer, AstraZeneca sau Moderna, o singură doză după recuperare sau un vaccin cu doză unică, precum Johnson&Johnson, scrie The Brussels Times.

vaccine UE

Dintre cele 27 de state membre, 13 au trecut de 50% pentru vaccinarea completă, inclusiv cele patru țări cele mai populate ale blocului: Spania (58%), Italia (54%), Franța (53%) și Germania (52%).

Cel mai mare procent de vaccinare din UE îl au Malta (74%), Belgia (59%) și Spania (58%). Iar c elm ai mic procent de vaccinare îl au Bulgaria (14%) și România (25%).

Potrivit sursei citate, aproape 60% din populația UE (59,5% sau 265,9 milioane de persoane) a primit cel puțin o doză de vaccin.

Uniunea Europeană, care continuă să vaccineze într-un ritm constant, a depășit acum Statele Unite: începând cu 1 august, americanii au vaccinat complet 49,7% din populația lor (față de 49,8% pentru UE) și au avut 57,8% cu prima doză (comparativ cu 59,3% pentru UE).

Până în prezent, patru vaccinuri au fost aprobate în UE, cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca- Oxford și Johnson&Johnson.

Pe lângă acestea, Ungaria și Slovacia folosesc și vaccinuri neaprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) care au fost dezvoltate în Rusia sau China.

În ultimele săptămâni, ratele infecției cu coronavirus au crescut brusc în Belgia.

Etichete: coronavirus uniunea europeana vaccinare importiva covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.