Newsflash
Internaționale

Jucătorii NBA și IA

de Dr. Diana Andronache - mai 20 2022
Jucătorii NBA și IA

Cercetătorii de la Universitatea din Missouri utilizează o formă de inteligenţă artificială (IA), folosită anterior pentru a analiza modul în care jucătorii Asociaţiei Naţionale de Baschet (NBA) își mișcă corpul, pentru a dezvolta noi terapii farmacologice ce pot fi utilizate în patologiile neoplazice.

NBA

        Acest model de inteligenţă artificială, numit reţea neuronală grafică, îi ajută pe cercetători să verifice datele generate de studiul dinamicii proteinelor într-un timp mai scurt. De asemenea, pot simula modul în care proteinele se schimbă în funcţie de diferite condiţii, iar aceste informaţii pot fi utilizate pentru a deduce relaţiile lor cu alte funcţii ale corpului.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220505143820.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe