Newsflash
Internaționale

Japonia riscă să irosească milioane de doze de vaccin Pfizer

de Florentina Ionescu - feb. 10 2021
Japonia riscă să irosească milioane de doze de vaccin Pfizer

Presa străină scrie despre situația delicată în care a ajuns statul japonez. Autoritățile sunt nevoite să arunce milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la compania Pfizer.

Motivul pentru care vor fi aruncate vaccinurile are legătură cu faptul că unitățile sanitare japoneze au tipul greșit de seringi, scrie The Guardian. Japonia și-a asigurat 144 de milioane de recipiente din vaccinul produs de Pfizer, dar nu are suficiente seringi speciale pentru a putea extrage cea de-a șaseea doză din fiecare fiolă. 

seringi japonia vaccin covid-19

Astfel, milioane de oameni din Japonia nu vor primi vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 conform planului de vaccinare, din cauza unui deficit de seringi specializate, o problemă care ar putea afecta programul național de vaccinare.

Seringile standard folosite în Japonia nu pot extrage cea de-a șasea și ultima doză din fiecare recipient produs de compania farmaceutică Pfizer, potrivit ministrului sănătății din această țară, Norihisa Tamura.

Japonia și-a asigurat 144 de doze din vaccinul Pfizer, suficiente pentru 72 de milioane de oameni, pe ideea că fiecare fiolă conține șase doze.

Fiecare persoană necesită administrarea a două doze, la distanță de 3 săptămâni, pentru a crește nivelul de protecție, potrivit companiei Pfizer. Dar, din cauza deficitului de seringi speciale (care au un „spațiu mort” redus), acest lucru înseamnă că vaccinatorii din Japonia vor trebui să folosească în principal seringile standard, care sunt capabile să extragă doar cinci doze per fiolă – asta înseamnă că sunt suficiente doze doar pentru 60 de milioane de persoane.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe