Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Italia: vaccinare în biserici, muzee și vaporetti

Viața Medicală
L. Budin luni, 5 aprilie 2021, ora 18:13

Pentru a-şi accelera campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19, Italia a decis să folosească o serie de spaţii mai puţin obişnuite: biserici, muzee sau vaporașe destinate transportului public.

Italia a stabilit obiectivul de a vaccina 80% din populaţia naţională până la sfârşitul verii – și orice spații disponibile sunt binevenite.

vaccinare_italia

Locuitorii din Veneţia vor putea fi vaccinaţi şi la bordul unui „vaporetto” – un vaporaș destinat transportului public -  , unde se vor administra vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 80 de ani, informează agenția DPA, preluată de Agerpres.

În Monza, oraş din regiunea Lombardia, spațiile din preajma circuitului de Formula 1 din oraş vor fi utilizate drept centre de vaccinare în următoarele două săptămâni.

În Napoli, mai multe muzee s-au alăturat acestui demers, iar în Sicilia – mai multe parohii și biserici. Autorităţile regionale şi reprezentanţii bisericilor au semnat un acord special în acest sens, relatează agenţia de presă ANSA, preluată de Agerpres.

Puțin peste 11 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate până acum în țara cu o populaţie de 60,3 milioane de locuitori.

Etichete: vaccinare italia centre vaccinare muzee spatii disponibile

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.