Newsflash
Internaționale

Italia: cercetătorii au creat un vaccin anti-cancer promițător

de L. Budin - aug. 12 2022
Italia: cercetătorii au creat un vaccin anti-cancer promițător

Vaccinul foloseşte un virus pe post de cal troian, care „instruiește” sistemul imunitar să recunoască celulele canceroase.

O echipă de oameni de știință din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanşeze răspunsuri ale sistemului imunitar la tumori şi care poate creşte eficacitatea medicamentelor utilizate în imunoterapie, informează ANSA și Agerpres.

cercetare-monkeypox1

Descoperirea a fost realizată de cercetătorii în domeniul mecanismelor imuno-regulatoare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului Italian de Medicină Genomică (IIGM). Cercetarea a fost realizată în colaborare cu compania italiano-elveţiană de biotehnologie Nouscom.

Vaccinul foloseşte un virus pe post de cal troian, au spus ei, care „instruiește” sistemul imunitar să recunoască celulele canceroase.

Descoperirea a fost descrisă într-o lucrare publicată în jurnalul Science Translational Medicine.

Vaccinul s-a dovedit eficient în asociere cu un medicament utilizat în imunoterapie, în cazul a 12 pacienţi cu un subtip de cancer de colon în faza metastatică.

Consider că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost dovedită în mod clar şi că datele obţinute în primele studii clinice sunt foarte promiţătoare”, a declarat şefa de laborator de la Armenise-Harvard, Luigia Pace.

Ea a adăugat că există acum posibilitatea de a se crea noi vaccinuri, eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer.

Se înființează Comitetul Național pentru Prevenirea și Limitarea IAAM

Primăria din New York cere OMS să redenumească variola maimuţei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe