Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Italia a imunizat 80% din populația cu vârsta peste 12 ani

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 11 octombrie 2021, ora 11:33

Italia și-a atins obiectivul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă a 80% din populația cu vârsta peste 12 ani, potrivit datelor oficiale.

Un număr de 43.229.551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populație totală de aproximativ 60 de milioane, erau vaccinate anti-COVID cu schema completă la 10 octombrie, scrie Reuters.

italia

Ținta de 80% a fost stabilită în martie, de comisarul special pentru situația de urgență COVID, generalul Francesco Paolo Figliuolo, și a fost atinsă pe 9 octombrie.

Guido Rasi, fost director la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și actual consilier al lui Figliuolo, a declarat că nu este doar un prag simbolic.

„Este un nivel care, potrivit calculelor, se corelează cu o scădere semnificativă a circulației virusului și o reducere drastică a internărilor în spitale”, a explicat acesta.

Rasi a adăugat că reducerea numărului de internări în spitale este esențială pentru redresarea economică a Italiei și pentru a ajuta sistemul național de sănătate să se concentreze pe servicii care nu au legătură cu COVID.

Cu toate acestea, atingerea obiectivului de 80% nu este suficient, potrivit consilierului comisarului.

„Va trebui să continuăm să atingem alte praguri: fie procente peste 80%, dacă ne abținem în continuare de la vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani, fie 80% din întreaga populație, inclusiv copiii de la 5 la 12 ani”, a mai spus el.

Etichete: vaccinare cu schema completa internare vaccinare impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.