Newsflash
Internaționale

Israelul cumpără din nou milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech

de Dorina Novac - apr. 20 2021
Israelul cumpără din nou milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech

Israelul a semnat, luni, un acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer în cadrul căruia primește din nou milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. De asemenea, purtarea măștii în aer liber nu mai este obligatorie.

Aproape cinci milioane de israelieni, mai mult de jumătate din populație, au primit două doze de vaccin Pfizer-BioNTech, potrivit statisticilor publicate de Ministerul Sănătății din Israel, scrie France 24.

Pfizer-BioNTech

„Am semnat un acord cu Pfizer pentru a achiziționa milioane (mai multe) de doze de vaccin, care ne vor permite să continuăm lupta împotriva coronavirusului până la sfârșitul anului 2022”, se arată într-un comunicat comun al biroului premierului şi al Ministerului Sănătăţii.

În Israel s-a derulat, de la sfârșitul lunii decembrie, cea mai rapidă campanie de vaccinare împotriva COVID-19 din lume. Astfel, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise, începând de duminică, 18 aprilie.

„Dacă nu ne vom confrunta cu variante pe care vaccinul nu le poate combate, vom fi în măsură să vaccinăm întreaga populație – adulți și copii”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Israelul a înregistrat 837.199 de cazuri de coronavirus și 6.340 de decese cauzate de această boală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe