Newsflash
Internaționale

Israel: profesorii fără certificat verde nu vor mai putea preda

de L. Budin - sept. 24 2021
Israel: profesorii fără certificat verde nu vor mai putea preda

Profesorii din Israel care nu pot prezenta certificat verde de vaccinare şi nici nu doresc să fie testaţi pentru coronavirus nu vor mai putea să-și exercite meseria după data de 3 octombrie.

Cadrelor didactice care refuză vaccinarea și testarea nu li se va permite nici măcar să ţină cursuri online, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei din Israel, după cum informează agenția dpa, preluată de Agerpres.

profesor-scoala

Certificatul verde atestă că o persoană a fost vaccinată sau s-a vindecat de COVID-19.

După data de 3 octombrie, certificatele verzi vor fi valabile doar şase luni post-vaccinare. După aceea, posesorii trebuie ar trebui să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, pentru a li se elibera un nou certificat. 

Până în prezent, în Israel, circa 60% din cei 9,4 milioane de locuitori au fost complet vaccinaţi şi puţin sub 34% au primit a treia doză de vaccin anti-COVID.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe