Newsflash
Internaționale

Israel: din 7 februarie, permisul verde se cere doar la evenimente de amploare

de L. Budin - feb. 7 2022
Israel: din 7 februarie, permisul verde se cere doar la evenimente de amploare

De luni, 7 februarie, israelienii vor trebui să demonstreze că au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală, arătând permisul verde, doar când participă la evenimente de amploare, cum e cazul nunţilor.

Israelul a renunţat să mai ceară populaţiei să prezinte documente care să dovedească statutul privind vaccinarea, în ciuda înregistrării unui număr mare de pacienţi cu forme severe de COVID-19, informează dpa, preluată de Agerpres

israel-covid

Practic, oricine poate merge la restaurant, cinematograf sau hotel fără a trebui să prezinte documentul sau dovada unui test negativ.

Schimbarea regulilor înseamnă de asemenea că, la ieşirea din Israel, persoanele care nu sunt vaccinate nu vor mai trebui să prezinte un test negativ la coronavirus.

Relaxarea intervine în ciuda faptului că peste 1.200 de persoane spitalizate cu COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei, într-o țară cu 9,4 milioane de locuitori, subliniază dpa.

Potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, 1.255 de pacienţi au făcut forme grave ale bolii.

Valul infectărilor cu tulpina Omicron a virusului a atins vârul acum două săptămâni. Duminică, 6 februarie, au fost raportate 33.394 de noi cazuri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe