Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Institutul Pasteur renunță la dezvoltarea unui vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 26 ianuarie 2021, ora 12:05

Institutul francez Pasteur a anunţat, luni, că renunţă la dezvoltarea potenţialului său vaccin împotriva COVID-19, după ce rezultatele studiilor clinice au provoca răspunsuri imune „dezamăgitoare”.

Institutul Pasteur renunță la principalul său proiect de dezvoltare a unui vaccin anti-COVID, realizat în colaborare cu compania farmaceutică americană Merck, scrie France 24

vaccin Pasteur
Sursă imagine: Pixabay

Este vorba despre un vaccin dezvoltat pe baza vaccinului împotriva rujeolei, a cărui testare pe subiecţi umani a început în august.

Potrivit unui comunicat de presă al Institutului, în prima fază a studiului vaccinul a fost bine tolerat, însă rezultate preliminare au arătat că răspunsurile imune induse s-au dovedit a fi mai slabe decât cele observate la persoanele vindicate în mod natural, precum și cele observate în urma administrării vaccinurilor autorizate împotriva SARS-CoV-2.

„De la începutul anului 2020, Institutul Pasteur a întreprins cercetări în mai multe domenii de expertiză științifică a Institutului, în virologie, diagnostic, fiziopatologie, epidemiologie, cercetare terapeutică și cercetare a vaccinurilor. Au fost dezvoltate mai multe programe de cercetare pentru a descoperi un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, responsabil pentru epidemia de COVID-19. În urma rezultatelor intermediare ale studiilor clinice de fază I, Institutul Pasteur oprește dezvoltarea unuia dintre vaccinuri, cel bazat pe vaccinul împotriva rujeolei”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Institutului Pasteur au precizat că continuă cercetările asupra altor două potenţiale vaccinuri, care se află în fază preclinică.

Unul dintre ele, care poate fi administrat pe cale nazală, este dezvoltat împreună cu compania de biotehnologie TheraVectys, iar al doilea se bazează pe ADN.

Etichete: vaccin anti-COVID Pasteur studii clinice rujeola epidemia de COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.